Splitski gradonačelnik najavio smanjenje broja zasposlenih u gradskoj upravi

Regija 06. apr 202018:44 > 19:02
Izvor: N1

Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, komentirao je u Dnevniku N1 kako se Split sprema na vrijeme nakon koronavirusa i otkrio kakve će mjere predstaviti sutra.

 Život u Splitu Krstulović Opara opisao je stihom TBF-a “Grad spava, čujem mu disanje”.

“Ljudi zadržavaju socijalnu distancu, stavljaju sa strane sve prigovore da su Dalmatinci prpošni i da odbijaju postupati po preporukama, pojedini incidenti se događaju svugdje. Prevalencija oboljelih na broj stanovnika je identična kao u drugim dijelovima Hrvatske, ako ljude vidite vani, oni se drže distance i disciplinirani su”.

Rekao je da se u mandatu izborio s požarom, krizom oko Karepovca, bitku s potkornjakom dobivaju, a pobijedit će i ovo, no lakše mu je nego zagrebačkom kolegi koji je usred epidemije imao i potres.

O drugom paketu mjera pomoći zbog epidemije koronavirusa i štete koju je uzrokovala, a koji će predstaviti sutra, Krstulović Opara kaže kako nisu išli s populističkim mjerama.

Istaknuo je da njegov tim ima tri cilja.

“Pomoći najranjivijim građanima i najugroženijim gospodarstvenicima, ugostiteljima, zatim srednjoročne mjere koje će dati odgovor što i kako kada kriza završi te restrukturiranje javne uprave, naše uprave, gradskih poduzeća i komunalnih tvrtki, smanjivanje broja zaposlenika. Ova pandemija je učinila puno po pitanju digitalizacije društva, to će omogućiti ubrzavanje poslovanja”.

Na pitanje reportera Harija Kočića znači li to smanjivanje broja zaposlenih u Banovini, Opara je rekao:

“Treći paket je racionalizacija javne uprave i javnih službi”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad