Tadić: Vučić uništio politički život, jedinstvo opozicije možda nemoguće

Regija 21. jun. 202022:02 > 22:07
Podijeli:
Izvor: N1

Bivši predsjednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke ocijenio je za N1 da prve projekcije rezultata parlamentarnih izbora pokazuju da je Aleksandar Vučić uništio politički život u Srbiji. Kazao je i da je jedinstvo opozicije možda nemoguće i da stoga predlaže formiranje jedne velike, nove, snažne opozicione stranke.

Tadić je u izjavi za N1 kazao da situacija u kojoj jedna stranka osvoji 62 odsto glasova, sljedeća 10 odsto, naredna 4,5 odsto, a sve ostale ostanu ispod cenzusa, nije normalna i svjedoči o stanju u kojem se Srbija nalazi.

“Vučić je uspeo da u potpunusti uništi političko tkivo Srbije”, kazao je predsednik SDS-a ocenjujući da su rezultati izbora “zakomerni načinu na koji Vučić koncipira politički život, medijsku atmosferu, rad parlamenta, i primenjuje tehnike obmanjivanja građana. Jedan inženjering nad ljudskim dušama koji nas sve vodi u bezizlaznu situaciju”, konstatovao je Tadić.

Obrazlažući odluku SDS-a da izađe na lokalne izbore u pojedinim opštinama, Tadić je rekao da je pokušao da utiče na jedinstvo opozicije nakon što su Nebojša Zelenović i Saša Paunović odlučili da izađu na lokalne izbore u Šapcu, a Pokret slobodnih građana na parlamentarne izbore.

Tadić je rekao da možete da bojkotujete izbore i steknete oreol da dosljedno držite riječ, ali da postoji mogućnost da je zbog nenastupanja na lokalu opozicija katastrofalno poražena, i da će njena infrastruktura sada otići negdje drugo.

“A bez lokalne infrastrukture ne možete da organizujete ni kontrolu izbora, a kamoli kampanju”, upozorio je Tadić.

Mišljenja je i da je jedinstvo opozicije sada možda i nemoguće očuvati, te da se zbog toga zalaže za formiranje jedne nove, velike, snažne opozicione stranke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad