"Bavit ćemo se onima koji su poslali policiju na branitelje"

Regija 29. maj 201517:54 > 19:19
Izvor: EPA

Jedan od vođa protesta hrvatskih vojnih veterana Đuro Glogoški ispred crkve sv. Marka objavio je da branitelji napuštaju Markov trg te da se vraćaju u Savsku 66.

 ”Hvala svima koji su bili ovdje i dali nam potporu i onima koji su nam se pridružili. Također hvala i onima iz Savske. Svima koji su nas zvali cijelo vrijeme. Želim zahvaliti i crkvi koja nam je otovorila vrata”, rekao je u uvodu Glogoški.

vezana vijest

Dodao je da scene koje su se događale jučer navečer ne smiju iz Hrvatske odlaziti u svijet te je najavio da će posebnu pažnju posvetiti onima koji su naredili hrvatskoj policiji da krene na hrvatske branitelje.

”Vjerujemo da će premijer Milanović održat riječ i primiti branitelje te članove njihovih porodica”, kazao je Glogoški.

”Donijeli smo odluku da ćemo naputitit Markov trg i vratiti se u Savsku 66. Tada ćemo čekati ponedjeljak i razgovor s Milanovićem”, rekao je Glogoški izrazivši i nadu da će tom razgovoru prisustvovati i mediji.

”Ostajemo pri istim zahtjevima. Želimo upoznat premijera sa svim to se događalo u posljednje vrijeme. Od nemogućnosti da razgovaramo s ministrom pa sve što se događalo od desetog mjeseca pa do danas. Želimo da javnost sazna istinu”, zaključio je Glogoški.

Najavio je da će branitelji sada u koloni krenuti prema kamenitim vratima na molitvu te da će se vratiti u Savsku 66.

Opširnije u prilogu Tina Kosor.