Nastavak dijaloga: Uz posredovanje EU počeli razgovori Vučića i Hotija u Briselu

Regija 16. jul. 202017:15 > 18:48
Podijeli:
Izvor: Tanjug / Marina Maksimović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa šefom diplomatije EU Josepom Borrellom. Bilateralnom sastanku Vučića i glavnog EU pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine Borrella prisustvovao je i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak. Nakon toga je počeo trilateralni sastanak delegacija Beograda, Prištine i EU. Delegaciju Prištine predvodi premijer Avdulah Hoti koji je prvi put u ulozi glavnog pregovarača sa albanske strane.

Vučić se ranije danas sastao sa komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem, kojeg je dočekao uz srpsku proju i pogaču, objavljeno na Instagram profilu “buducnostsrbijeav”.

Izvor : Tanjug / Budućnost Srbije

Varhelyi je na Twitteru napisao da je imao dobar sastanak sa Vučićem o reformama koje Srbija mora da obavi na putu ka EU, borbi protiv kovida 19 i investicionom samitu Evropske komisije koji će se održti na jesen, kao i o regionalnoj saradnji.

I predsjednik Evropskog savjeta Charles Michel obavio je na Twitteru da “poslije sastanaka sa predsjednikom (Srbije Aleksandrom) Vučićem i premijerom (Kosova Avdulahom) Hotijem pozdravlja obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine i privrženost obje strane tom važnom procesu”.

Trilateralni sastanak predsjednika Vučića, premijera Kosova Avdulaha Hotija i posrednika EU u dijalogu planiran je da se završi do 20 časova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad