Medicinska sestra iz Sjenice preminula od korone, nadležni – odbila liječenje

Regija 20. jul 202007:57 > 08:06
Podijeli:
Izvor: ANADOLIJA/Medin Halilović

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru sazvao je u nedjelju konferenciju za medije zbog, kako kaže, dezinformacija o smrti medicinske sestre Slavice Gujanice iz Sjenice. Prema informacijama koje su se pojavile u javnosti ona je navodno transportovana u Opštu bolnicu gdje joj nije ukazana medicinska pomoć niti je hospitalizovana, a preminula je na putu ka ZC Užice. Đerlek objašnjava da je medicinska sestra odbila bolničko liječenje, a da joj se stanje poslije dva dana liječenja kod kuće pogoršalo.

 “Upućena je na hospitalno liječenje na pulmološko odjeljenje OB Novi Pazar. Tamo je pregledao dr. Asim Leković. Predložena je hospitalizacija koju je naša koleginica, sad već pokojna, odbila”, navodi Đerlek, a prenosi RTS.

Pročitajte još

Da je Gujanica samovoljno odlučila da ne ostane hospitalizovana u Novom Pazaru, već da samostalno sprovede kućno liječenje koje je rezultiralo pogoršanjem poslije 48 sati, potvrđuju i zamjenik direktora Doma zdravlja u Sjenici Fuad Ćatović i vozač Hitne pomoći koji je transportovao nazad u Sjenicu.

“Koleginicu Jasminu je zvala Slavica mobilnim telefonom i rekla: Ja idem kući. Vratili smo se na pulmologiju, uzeli je, odveli je kući. Ona je nastavila liječenje u kućnim uslovima ta tri dana. U popodnevnim časovima 16., zatražena je intervencija Hitne pomoći iz Sjenice, uputili su je hitno za Užice i ona taj put nije izdržala”, navodi Dejan Kovačević, vozač Hitne pomoći DZ Sjenica.

Gujanica je preminula na putu za Užice od komplikacija izazvanih korona virusom.

Požrtvovano i bez predaha je radila na prijemu COVID pacijenata gdje se, najvjerovatnije, i zarazila, prenosi RTS.  

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad