Hrvatska: Lažni veterinari uzeli ženi novac od prodaje janjadi

Regija 04. avg 202012:39 > 12:40
Izvor: Ilustracija

U Lovincu je 68-godišnjakinja ostala bez novca od prodaje janjadi nakon što su joj u ponedjeljak pokrala dva nepoznata muškarca s higijenskim maskama preko lica koji su se predstavili kao veterinari i ponudili joj pomoć oko provjere valjanosti novca, priopćila je policija.

Ženi su rekli da imaju saznanja da je novac koji je dobila od prodaje janjaca krivotvoren te su joj novac uzeli uz obrazloženje da ga idu pregledati u automobil, ali su se potom “udaljili u nepoznatom smjeru”, kaže policija koja traga za prevarantima, prenosi Hina.

Protiv počinitelj će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, no u policiji istovremeno ponovno podsjećaju da ovakve prijevare nisu rijetke.

Mnoga kaznena djela protiv imovine počinjena su tako da se počinitelj lažno predstavio kao inkasator, poštar, trgovac i slično. U pravilu oštećeni takve osobe puštaju u stan ili obiteljsku kuću, ne provjeravaju o kome se radi, često takve osobe ostavljaju bez nadzora te im na taj način omogućuju da počine kaznena djela”, piše u policijskom priopćenju.

Stoga savjetuju da ljudi ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove bez da ne utvrde o kome se radi, odakle dolazi i što hoće te da od posjetitelja koje se predstave kao službene osobe zatraže i službenu iskaznicu.

Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatog prevaranta, njegovom titulom i slično, ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili malaksalosti niti na ponudu knjiga, posteljine i druge robe te prosjačenje, samo su neki od savjeta građanima za zaštitu od prevaranata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad