Vatrogasci objavili kakve bi posljedice eksplozija u Bejrutu ostavila na Zagreb

Regija 09. avg 202023:04 > 23:09
Izvor: AFP

Vatrogasna postrojba Zagreb na Facebooku je objavila projekcije koje prikazuju kakve bi učinke po Zagreb imala eksplozija poput one koja je prošli utorak zadesila u Bejrut.

Podatke o posljedicama eksplozije koja se proteklog utorka dogodila u libanonskoj luci, uz pomoć računalnih programa Vatrogasna postrojba Zagreb primijenili su na glavni hrvatski grad.

Prema tom izračunu, da je eksplozija tolikih razmjera odjeknula na Trgu bana Jelačića, smrtno bi stradali svi koji bi se tad našli u radijusu od 400-tinjak metara, sve do početka Zrinjevca ili gotovo do kraja Jurišićeve ulice na istoku. U radijusu od 450 metara značajna su oštećenja organa za disanje, a na 650 metara moguća su oštećenja sluha.

Detaljnije pogledajte na prikazu Vatrogasne postrojbe Zagreb:

Podsjetimo, u eksploziji 2750 tona amonij nitrata poginulo je najmanje 158 ljudi, a više od 6000 ih je ozlijeđeno. Uništene su cijele gradske četvrti, mnoga poduzeća i važni silosi žita. To je pokrenulo nasilne prosvjede zbog nezadovoljstva naroda političkim i gospodarskim slomom zemlje u kojima je više od 150 ljudi ozlijeđeno, a jedan je policajac ubijen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad