Tepić: Napad direktora Telekoma govori da smo dirnuli najveću SNS kasu u zemlji

Regija 13. avg 202013:51 > 14:03
Podijeli:
Izvor: N1

Potpredsjednica srbijanske Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je ispred sjedišta Telekoma Srbije da su snimci jučerašnjeg incidenta, kada ju je izvršni direktor Telekoma za ljudske resurse Draško Marković spriječio da održi konferenciju za novinare o poslovanju te kompanije, sasvim dovoljni da tužilac reaguje po službenoj dužnosti zbog ugrožavanja slobode govora i izražavanja. Reakcija Markovića, prema njenim riječima, pokazuje da je, govoreći o zloupotrebama u Telekomu, dirnula u "najveću SNS kasu u zemlji".

Tepić je na početku današnje novinare konferencije za novinare ispred sjedišta Telekoma pokazala izvod iz Katastra koji, prema njenim rečima, demantuje tvrdnje Draška Markovića da ona nema pravo da se obraća novinarima na tom mjestu.

PROČITAJTE JOŠ

“Vidi da ovo nije dato na korišćnje Telekomu, a čak i da jeste, Telekom je državni i niko ne sme da bude sprečen da kaže ovde šta misli”, poručila je Tepić ističući da “potpuno razume” to što je Marković kao član Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke, izašao da brani svojih 400.000 dinara mjesečne zarade u Telekomu.

“Tema Telekoma je sada buknula zbog ovog skandala koji se juče dogodio. To govori koliko smo ozbiljno time što smo govorili dirnuli najveći SNS kasu u zemlji”, ocijenila je potpredsednica SSP-a najavljujući da će nastaviti da dolazi svake nededelje ispred te kompanije sa zahtevom da se osnuje nezavisna komisija koja bi utvrdila precizne podatke o poslovanju Telekoma, kao i da državni revizor objavu izveštaj o poslovanju državnog operatera.

“Kako je moguće da je uprava Telekoma za samo dve godine utrostručila dugovanja, da je pojela vrednost Telekoma, i da je on dovden u predstečajno stanje? I kako je moguće da Vladimir Lučić, direktor Telekoma iz senke, uporno laže da je vrednost Telekoma četiri milijarde evra, a onda otkrivamo da to tek možda može biti za tri godine”, kazala je Tepić.

Ponovila je tvrdnje da je Telekom obezbijedio novac Igoru Žeželju da kupi tabloid Kurir, kao i da kablovski operater Kopernikus kupljen po 15 puta većoj cijeni od procijenjene vrijednosti, a da je zatim vlasnik tog operatera “našim novcem kupio još poslednje dve televizije koje nisu bile direktno pod šapom SNS – TV Prva i tada O2, asada B92”.

“I sve se ovo se radi samo zbog uspostavljanje monopola nad celim telekomunikacionom sistemom, i da bi se održavao rejting partije i bratije”, kazala je.

Navela je i da je Telekom, prema podacima koje je objavila ta kompanija, u 2019. godini usmjerio 239 miliona eura za produkciju i distribuciju medijskih sadržaja, i upitala upravu državnog operatera koje to medije sponzorišu novcem građana.

Tepić je rekla i da nije nikakav strani plaćenik niti zatupa bilo čije interese, osim interesa građana kojima Telekom pripada isto toliko koliko i naprednjačkoj upravi.

Na pitanje N1 o prisutnim policajcima u civilu, Tepić je kazala da želi da vjeruje da su policajci tu kako bi zaštitili građane i novinare, i kako se ne bi ponovio jučerašnji incident.

Ispred Telekoma se okupilo i nekoliko desetina građana koji su došli da podrže Mariniku Tepić, a novinarima se obratio i akademik Dušan Teodorović koji je upravi Telekoma dao rok od mjesec dana da objavi podatke u vezi sa transakcijama preko, kako je rekao, ofšor firmi ili će u suprotnom pokrenuti kampanju bojkota svih usluga koje pruža Telekom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad