Đerlek: Novopazarska bolnica izlazi iz kovid sistema

Regija 17. avg 202012:48 > 12:51
Podijeli:
Izvor: ANADOLIJA/Medin Halilović

U novopazarskoj Opštoj bolnici trenutno je smješteno 12 kovid pacijenata, nijedan nije priključen na respirator i svi se nalaze van životne opasnosti, rekao je za Tanjug državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je od danas na toj funkciji, Mirsad Đerlek.

Đerlek, doskorašnji koordinator novopazarske regionalne bolnice, rekao je i da tokom noći nije bilo smrtnih ishoda u Novom Pazaru i da se bolnica polako pretvara u nonkovid sistem, dodajući da je “na pola koraka do cilja” da “isprati” i tih 12 pozitivnih pacijenata.

“Uspjeli smo da uz pomoć države, zdravstvenih radnika Opšte bolnice, građana, Gradske uprave Novog Pazara, pokažemo jedinstvo i da se odupremo ovom izuzetno teškom izazovu u borbi protiv kovida-19”, naveo je Đerlek.

Ističe i da je novopazarska bolnica spremna u slučaju da dođe do novog talasa virusa.

“Prije nekoliko dana smo počeli da oprezno prevodimo bolnicu u nonkovid, vodimo računa o pacijentima koji nisu kovid pacijenti. Otvaramo do kraja nedjelje neurološko odjeljenje i internistički blok sa svim službama i koronarnom jedinicom. I da se pojavi novi talas, mi smo ostavili 130 mesta koja su u alternativi”, kazao je Đerlek.

Podsjetio je da je 8. jula bilo čak 100 prijema u bolnici i podvukao da je situacija sada mnogo bolja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad