Viktor Orban: Od 1. rujna nema više odlaska na more u Hrvatsku

Regija 24. avg. 202013:56 > 14:11
Podijeli:
Izvor: (ilustracija)

Ostalo je još nekoliko dana ljetnih praznika i savjetujem svima koji žele i imaju priliku otići na more, da to učine odmah jer će od 1. rujna ponovno biti uvedene restrikcije na putovanja u države južno od Mađarske, poručio je to mađarski premijer Viktor Orban u današnjem razgovoru za mađarski radio i time, bez da je izrijekom naveo Hrvatsku, neizravno najavio stavljanje i ove države na crvenu listu uoči početka školske godine.

“Ne želim se miješati u osobne odabire životnog stila, navika i planova za odmor Mađara, ali s dužnim poštovanjem i oprezom, molim sve da ne organiziraju putovanja ili rezerviraju odmor u državama južnijim od Mađarske i da se ne smatraju turistima jer će to biti protivno zaštitnim mjerama na granicama”, kazao je Orban.

Mađarski premijer napomenuo je kako se u ocijeni situacije u pojedinim zemljama, pa i Hrvatskoj, ne vode medijskim informacijama, već su uspostavili izravan kontakt s Austrijancima i Hrvatima, piše Večernji list.

“Hrvatska pokušava spasiti svoju turističku sezonu pa nam redovno šalju svoje podatke, a oni ne izgledaju puno bolje od napisa iz medija. Situacija se u većini država pogoršava u usporedbi s Mađarskom. Upozorenje da uvoz zaraze predstavlja najveću prijetnju Mađarskoj ne samo da je valjano, već i valjanije nego prije.

Točno je da traje ljeto i da su ljudi na odmoru, ali će ono uskoro biti gotovo i počet će škola, a za obitelj je najvažnije da škola i vrtić normalno funkcioniraju”, objasnio je mađarski premijer.

Orban je, kao i mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto, viđen kako provodi godišnji odmor na jahti u Hrvatskoj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad