Agent povezan s Telekomom, dijaspori predstavlja N1 i Novu kao antisrpske kanale

Regija 01. sep. 202017:08 > 19:20
Podijeli:
Izvor: Screenshot

Do koje su mjere agenti operatera povezanih sa državnim "Telekomom Srbija" spremni da idu u namjeri da "nagovore" srpsku dijasporu na pakete koji ne nude program televizije N1, pokazuje primjer iz Pariza, koji se desio u junu i julu. Agent HBS kompanije, koja u Francuskoj prodaje "Telekomovu" ponudu dijaspori, televizije N1 i Nova S predstavljao je kao "antisrpske kanale", kojih i ne treba da bude u ponudi.

Stefan Nikolić živi i radi u francuskom glavnom gradu. Kaže da u zgradi u kojoj stanuje, već koriste usluge drugog televizijskog distributera. Iz firme HBS medija su ga, tvrdi, sami kontaktirali i ponudili da “pređe” kod njih. Tražio im je listu kanala.

Oni su mi rekli da pogledam na njihovom sajtu, a ja sam pitao, da ne bih tražio, da li imaju N1 i Nova S. Oni su rekli da imaju samo srpske kanale. Ja sam rekao da ponuda onda nije kompletna”, navodi Nikolić.

U dijelu prepiske koja je uslijedila stoje i sporne konstatacije agenta HBS medije…

Nikolić: Ukoliko nemate N1 i Nova S, nemamo šta da pričamo.”

Agent: “Antisrpske kanale, hvala Bogu, ne nudimo.”

Nikolić: “Vaše je da pružite kanale, naše je da biramo i verujemo”.

Agent: “Ne želimo da učestvujemo u ispiranju mozga”.

Izvor : Privatna arhiva

“Onda su oni rekli – to su okupatorski kanali, neprijateljski kanali, fašistički koje niko ne prati… Ja sam rekao – izvinite, ja znam dosta ljudi u dijaspori, ovde gde smo mi, koji prate “nerežimske” kanale”, navodi Nikolić.

Ubeđivanje je nastavljeno u istom tonu… “Pink i RTS se gleda, N1 niko ne gleda i te priče. Pa su onda spomenuli i Đilasa, odnosno “Đitlera”. Pa, kao, nemoj da se svađaš sa zemljacima… Par puta su pokušavali da mi nametnu to, međutim, ja sam ostao pri svome, jer smatram da su oni dužni da ubace i te kanale, a ja sam taj koji će izabere šta želi. Oni samo idu na to da se kontrolišu mediji, što nama nikako ne odgovara”, priča Nikolić.

Druže, ne dozvoli da se svađaš sa zemljacima, mi smo najjači narod na svetu, ne treba ti frustracija”, stajalo je dalje u prepisci, na šta je Nikolić odgovorio: “Nema svađe, samo predlog – uvek ostavite bar dva kanala, za neke koji žele da čuju i drugu stranu”.

Firma HBS media nudi i prodaje GO4YU pakete i njihov je “marketinški partner”, a registrovana je u februaru u Bugarskoj. Na internet stranici GO4YU piše da je to inovativna telekomunikaciona kompanija u vlasništvu Telekoma Srbija. Sporna komunikacija krenula je još u junu...

“Ja sam hteo ovo i ranije da objavim, ali sam se plašio odmazde – da će mi na granici uzeti rakiju, kajmak i sir. Šalim se”, rekao je Nikolić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad