Krivokapić kršio mjere tokom odavanja počasti Amfilohiju (VIDEO)

Regija 31. okt 202022:23 > 22:25
Podijeli:
Izvor: Screenshot

Mjere Nacionalnog koordinacionog tijela u borbi protiv pandemije korona virusa masovno su kršene i drugi dan nakon smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, pišu danas Vijesti.

U petak su kršene u Kliničkom centru Crne Gore i u Cetinjskom manastiru, danas na Cetinju, a potom i u Podgorici, u Hramu Hristovog Vaskrsenja, kao i ispred hrama.

VEZANE VIJESTI

Snimci pokazuju da se mandatar Zdravko Krivokapić pričešćuje istom kašičicom kao i vjernici prije njega, a predsjednik Skupštine Aleksa Bečić prilazi kovčegu mitropolita Amfilohija i ljubi pokrov. Poslanik Marko Milačić nije nosio masku u Hramu, pišu Vijesti.

Reporteri su danas ispred Hrama zabilježili da se na ulazu u Hram dijele maske i da sveštenici dezinfikuju ruke onima koji ulaze. Međutim, i na snimcima i na fotografijama se vidi da po ulasku u hram, da neki građani, ali i veći dio sveštenstva ne nosi maske.

Sveštenstvo je više puta uputilo poziv građanima da “u miru i redu pristupe mitropolitu”... da se od kovčega, osim članova porodice, svi poklone udaljeni metar od kovčega. Međutim, uprkos tome građani su prilazili otvorenom kovčegu i ljubili tijelo, navodi portal.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad