Tužilaštvo: Još nema odluke o helikopteru – tako je, kako je

Regija 15. okt 201515:15 > 16:09
Izvor: REUTERS/Đorđe Kojadinović

Sedam mjeseci nakon pada transportnog helikoptera Vojske Srbije, u kojem je poginulo sedam ljudi, Više javno tužilaštvo u Beogradu još nije odlučilo o mogućem podizanju optužnice i krivičnom postupku u ovom slučaju.

“U ovom trenutku ne mogu ništa više da vam kažem o istrazi ili daljim koracima. Tako je, kako je”, kazala je agenciji Beta portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Helikopter Vojske Srbije Mi-17 srušio se 13. marta nešto prije ponoći u širem rejonu aerodroma “Nikola Tesla” u Surčinu, na povratku iz Raške odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.

U letjelici su poginuli pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar Ivan Miladinović, ljekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović.

U javnosti se vodila rasprava o tome zbog čega je helikopter, uprkos složenim meteorološkim uslovima, pokušao slijetanje na beogradski civilni aerodrom a ne na vojni aerodrom u Batajnici ili heliodrom kod Vojnomedicinske akademije na Banjici, kao i ko je odlučio da se leti za Beograd a ne za Kragujevac, Niš ili Kraljevo.