FOTO| U Zagrebu "Protest ostavljenih cipela"

Regija 28. apr 201610:59 > 12:43
Podijeli:
Izvor: N1

U Zagrebu se u četvrtak u parku Zrinjevac održao "Protest ostavljenih cipela". Organizovao ga je Savez samostalnih sindikata Hrvatske, a žele ukazati na sve veće iseljavanje Hrvata.

Posljednjih desetak godina iz Hrvatske je emigriralo više od 110.000 osoba.

Izvor : N1

Samo od početka krize (2009.) više od 80.000. Suprotno uvriježenom mišljenju, nezaposlenost nije glavni već tek treći razlog odlaska. Na prvom je mjestu plata (80 posto) te bolji uvjeti rada (31 posto). Zbog plate i uvjeta rada posebno odlaze visokoobrazovani, a među njima je puno onih koji odlaze odmah nakon škole ili fakulteta, prije nego što uopće dođu do berze. To je, nažalost, vjerovatno put bez povratka. A Vlada ni da trepne okom, dapače, svojim „reformama“ širom im otvara vrata odlaska!

Izvor : N1

Pocipelimo Zrinjevac, pošaljimo Vladi i svima odgovornima sliku koja govori više od hiljadu riječi. Dosta je cipelarenja i gaženja prava onih koji žive od rada! Zaslužujemo dostojanstveno živjeti, jer samo rad stvara novu vrijednost!

Izvor : N1 / Mirna Brekalo

“Poručimo zajedno odgovornima da bez radne i socijalne sigurnosti, kvalitetnog i održivog radnog mjesta ili potpora za pokretanje vlastita posla, stambene politike, povoljnih kredita, cjenovno i teritorijalno dostupnih društvenih servisa (jaslica, vrtića, škola, domova za skrb o starima i nemoćnima …), bez efikasnog povezivanja nacionalnih i lokalnih politika i mjera s ciljem oživljavanja napuštenih dijelova Hrvatske i dr. – dakle, bez pravedne preraspodjele društvenog bogatstva, neće biti ni demografske obnove ni rasta i razvoja Hrvatske. Krajnje je vrijeme da Hrvatsku učinimo poželjnom zemljom za rad i život. Vrijeme je da ljudi budu najvažniji! Stavimo ljude ispred profita! Sve pristojne i nosive cipele donirat ćemo beskućnicima i izbjeglicama”, poručili su.

Izvor : N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.