Lider Dveri: Seksualna orijentacija nije ljudsko pravo

Regija 17. maj. 201615:10 > 16:53
Podijeli:
Izvor: TANJUG/Jaroslav Pap

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da seksualna orjentacija nije ljudsko pravo kao i da je nedostojno svoditi čovjekovu ličnost na njegovu seksualnost. Kaže da apsolutno neće podržati gay paradu u Beogradu.

U izjavi za N1, Obradović je povodom poziva organizatora gay parade da javno brani slobodu okupljanja i ljudska prava pripadnika LGBT populacije rekao da je gay parada nebitna i nametnuta tema.

“Poštujem njihovo prisustvo u zajedničkoj borbi protiv izborne krađe, spreman sam da podržim svakoga ko trpi bilo kakvu diskriminaciju, ali gay parada je nebitna i nametnuta tema. Ima važnijih tema koje su marginalizovane, poput problema bijele kuge ili katastrofalnog stanja u poljoprivredi, kao i problemi onih koji imaju kredite u švajcarskim francima”, rekao je on.

Lider Dveri je rekao da homoseksuaci sasvim slobodno žive i rade u društvu i upitao: “Šta je problem?”

“Što se nas tiče, gej parada vrijeđa javni moral Srbije i samo je prvi korak ka paradiranju kroz ostale sfere sistema. Njihov cilj nije gej parada ni okupljanje nego bi da zagospodare udžbenicima, školama, medijima, politikom, zakonodavstvom… A krajnji cilj im je da legalizuju homoseksualne brakove i da im se omogući usvajanje djece. Mi smo protiv ovakve ideologije i po uzoru na rusko zakonodavstvo predložit ćemo zakon o zabrani promocije homoseksualizma maloljetnim osobama”, istakao je Obradović u izjavi za N1.

Kako ističe, Dveri “apsolutno neće” podržati gay paradu 18. septembra jer niko nema pravo da vrijeđa javni moral.

“Seksualna orijentacija nije ljudsko pravo i nedostojno je svoditi čovjekovu ličnost na njegovu seksualnost. Mi smo spremni da pričamo o svemu, ali nismo spremni da mijenjamo svoje političke stavove pod uticajem moćnih lobija”, zaključio je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.