Dino-park otvoren prije vremena zbog pritiska djece

Regija 21. maj 201618:33 > 18:35
Podijeli:
Izvor: TANJUG/Jaroslav Pap

Dino-park u Novom Sadu nema dozvolu za priključak za struju, zbog čega dinosaurusi danas rade na agregate, pokazalo je istraživanje Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra VOICE. Budući da je taj zabavni park kapije otvorio dan pred izbore u Srbiji, postavlja se pitanje - da li su poeni u finišu predizborne kampanje bili bitniji od dozvola?

Novosadski tiranosaurus prvi put je pustio glas dan pred glasanje, u subotu, 23. aprila. Međutim, u tom trenutku ovaj zabavni park nije imao ni osnovne uslove za rad, poput bezbjednog snabdevanja strujom. Direktor javnog preduzeća, koje je partner u projektu Dino-parka, tvrdi da kampanja nije pogurala projekat.

“Ni u jednom trenutku Dino-park niti JKP Gradsko zelenilo nije sprovodilo taj dio posla vezan za predizborne aktivnosti stranke kojoj ja pripadam, Srpske napredne stranke. Čak i samo otvaranje je bilo predviđeno tako da su bile kulturne manifestacije i lica koja su prepoznata od strane djece – Minja Subota, Joca Adamov… kulturno umjetnički program koji se dešavao bez ijednog jedinog slikanja ili izjava bilo kog političara”, rekao je Aleksandarogdanović, direktor JKP Gradsko zelenilo.

Bez brojnih dozvola za rad krenulo se, kaže, zbog djece.

“Zato što smo imali strahovit pritisak od strane naših najmlađih sugrađana za otvaranje Dino-parka”, objašnjava Bogdanović.

Izvor : TANJUG/Jaroslav Pap

Čovjek koji je isključio prekidač za struju je direktor obližnjeg Spensa. Kaže, bez dozvole za priključak, korištenje struje ovog centra ne dolazi u obzir.

“Nije jednostavno – dobijete papir i počne da se radi. Mora da se ispoštuje neka procedura, iza koje mi stojimo apsolutno, zbog rizičnosti ovog samog objekta, njegove zapaljivosti i tako dalje”, kaže v. d. direktora Spensa, Aleksandar Šukić.

Inače, unosan posao izgradnje Dino-parka kao jedini ponuđač dobila je firma “Lagrota international”, koja je manje od tri mjeseca prije pobjede na tenderu bila u blokadi. Vlasnik u tome ne vidi ništa sporno.

“Ja ne razumijem zašto je to tema. Stvarno, objasnite mi šta je razlog”, objašnjava vlasnik “Lagrota”, Mladen Tanjga i dodaje da je razlog blokade bila pogrešno izdata uplatnica.

Posjetioci ovog zabavnog parka u njemu mogu da jašu i ponije, a planira se i donošenje kornjača s Galapagosa, i pored zabrane držanja životinja na javnom prostoru. U Dino-parku kažu, odustat će od te ideje ukoliko se ispostavi da je protiv zakona.