Hrvatski premijer Orešković zahvalio na potpori HDZ-a

Regija 28. maj 201614:15 > 14:20
Izvor: N1

Hrvatski premijer Tihomir Orešković obratio se u subotu izaslanicima 17. općeg izbornog sabora HDZ-a i zahvalio im što su mu dali potporu kao predsjedniku Vlade te poručio kako pokušaji destabilizacije njegove vlade neće uspjeti.

“HDZ je bitno pridonio stvaranju samostalne i slobodne Hrvatske i zato sam siguran da će na prvom mjestu voditi računa o interesu države i njenih građana. Svaka je vlada snažna koliko su snažni njeni članovi, samo tako možemo ispuniti ono što smo obećali građanima”, rekao je Orešković.

Podsjetio je da je njegova vlada izradila proračun za ovu godinu, da je donijela plan reformi koji je dobio podršku Evropske komisije.

“Ja se svoga dijela dogovora držim, držim do svoje riječi i očekujem isto od vas. Izloženi smo mnogim napadima i pokušajima destabilizacije, ne samo vlade nego i cijelog društva. Otvoreno kažem, takvi pokušaji i oni koji žele spriječiti reforme neće uspjeti”, kazao je premijer.

Naglasio je kako je izlazak iz krize jedini put kojim vlada želi ići.

“Danas slavimo 25 godina OS RH, prisjetili smo se hiljada onih koji su za ovu zemlju, slobodu i demokraciju dali najvrednije, svoje živote i zdravlje. Zbog njih i zbog naše djece tražim vašu podršku da Hrvatsku zajedno učinimo boljom”, poručio je Orešković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.