Aida Ćorović uoči početka suđenja: Ovo je farsa, neću platiti kaznu ako me osude

Regija 22. mar 202211:53 > 11:55
Podijeli:
Izvor: N1

U Prekršajnom sudu u Beogradu počelo je suđenje Aidi Ćorović zbog kršenja javnog reda i mira u novembru prošle godine, kada je jajima gađala mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici na Vračaru. Ćorović je uoči početka suđenja za N1 rekla da je taj proces farsa i da očekuje oslobađajuću presudu. Ukoliko bude osuđena čak i na simboličnu novčanu kaznu, poručuje da je neće platiti, jer zna da nije kriva.

Ćorović je ispred Prekršajnog suda u Ustaničkoj, za N1 rekla da od suđenja ne očekuje ništa i da joj sve djeluje kao „potpuna farsa“.

„Tamo piše da sam ja gađala zgradu i psovala policajce. To sve meni liči na farsu. Vrlo je moguće da ću biti oslobođena, znamo da su izbori uskoro, i da će država hteti da demonstrira da je blagonaklona prema aktivistima i aktivistkinjama, što znamo da nije istina“, istakla je Ćorović.

Ocijenila je nevjerovatnim da tako brzo dobija proces za suđenje u zemlju u kojoj se godinama odugovlače procesi za ubistva novinara i političara.

Ćorović je poručila i da je njena odbrana “istina”. “Ja sam zajedno sa Jelenom (Jaćimović) napravila simbolični gest vezano za osuđenog ratnog zločinca”, naglasila je ona.

Rekla je i da ako bude osuđena, čak i na najsimobiličniju novčanu kaznu, nju neće platiti, jer kako je istakla, zna da nije kriva.

Ispred Prekršajnog suda okupio se veliki broj javnih linosti koji je došao da podrži Aidu Ćorović, poput profesorke Vesne Rakić Vodinelić, predsednika Izvršnog odbora DS-a Srđana Milivojevića, advokata Nikole Barovića, advokata Aleksandra Olenika i epidemiologa Zorana Radovanovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar