Akcija kosovske policije u Mitrovici i Zvečanu, bačeni suzavac i šok bombe

Regija 13. okt. 202110:42 > 11:011 komentar
Podijeli:

Jutros u Kosovskoj Mitrovici su se čule sirene za opasnost, a u toku je akcija jedinica kosovske policije, još uvijek bez detalja o čemu je riječ. Sirene su u međuvremenu stale, ali još uvijek je napeto. Policija je također prisutna i na više lokacija u Zvečanu, gdje su građani izašli na ulice kako bi iskazali protest.

U jednom trenutku policija je upotrebila suzavac da rastera okupljene. Kako piše Kossev, čule su se i šok bombe.

Građani koji su se zatekli na mjestu događaja prenose da je riječ o specijalnim jedinicima policije i da se mogu vidjeti uglavnom ispred apoteka.

Na ulicama su vozila Hitne pomoći i vatrogasci, a u centru grada su se okupili građani.

Blokirana je raskrsnica koja se nalazi u blizini Tehničke škole.

Saopštenje kosovske policije

Kosovska policija saopštila je danas da je u ranim jutarnjim satima započela policijsku operaciju “u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih djela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe”.

Kako prenosi portal Kosovo onlone, kosovska policija navodi u u saopštenju da se akcija sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Sjeverne Mitrovice.

“Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provjere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe… Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplijenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz”, piše u saopštenju.

Kosovska policija je dodala da će u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti sprovođenje svojih dužnosti i odgovornosti u cilju sprečavanja kriminalnih aktivnosti, sprečavanje krijumčarenja robe i uništavanje kriminalnih grupa.

Portal Kosovo online prenio je da je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice policija upala u jednu od gradskih apoteka, a tokom akcije se čulo nekoliko eksplozija, za koje se pretpostavlja da su od šok bombi.

Nakon što je počela akcija, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice neprestano su odzvanjale sirene za uzbunu, a blokirana je i raskrsnica koja se nalazi u blizini Tehničke škole.

Portal je prenio da je akcija policije u toku u više mjesta na sjeveru, pored Sjeverne Kosovske Mitrovice i u Zvečanu, a da u ovom trenutku nema potvrđenih podataka da li su angažovani i pripadnici ROSU-a, a tu su trenutno pripadnici interventne policije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar