Ambasadoru Srbije zabranjen ulazak u Crnu Goru

Regija 30. sep 202214:43
Izvor: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je da je "na zahtjev ANB-a (Agencija za nacionalnu bezbjednost) ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru".

“Upravo sam informisan da je na zahtjev ANB-a ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru”, napisao je Knežević na Tviteru.

“Sad je na redu srpski narod u Crnoj Gori. Protjerajmo Srbe, vratimo Kavčane, EU ne može da čeka”, napisao je Knežević na Tviteru

On je dodao da je aktuelni ministar vanjskih poslova i počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić od danas i zvanično premijer crnogorske Vlade.

Božović je krajem novembra 2020. proglašen za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, nakon što je Podgoričku skupštinu nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda.

Božović je ostao da iz Beograda obavlja funkciju, a i pored najave da bi se moglo recipročno odgovoriti zvaničnoj Podgorici, Vlada Srbije je odustala od proglašavanja ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića personom non grata.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić uputio je 15. avgusta urgenciju Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), kako bi ponovo zatražio “promptnu zabranu ulaska i udaljenje” Vladimira Božovića, protjeranog ambasadora Srbije u Crnoj Gori, ukoliko je na teritoriji države.

Krivokapić je 29. avgusta kazao je da je Ministarstvo vanjskih poslova tražilo da se Božović udalji, a zatim da mu se promptno zabrani ulazak u Crnu Goru.

“Ministarstvo vanjskih poslova je već dva puta tražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima”, napisao je tada Krivokapić na Tviteru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Komentari

Vaš komentar