Bjelogrlić na sudu: Advokat najavio snimak koji Srbija do sada nije vidjela

Regija 19. sep 202216:56
Izvor: Foto:TANJUG/ZORAN ZESTIC/

Glumac Dragan Bjelogrlić iznio je danas odbranu pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu povodom napada na režisera Dragana Gagu Antonijevića, a koji se dogodio tokom filmskog susreta u Nišu. Glumac je izjavio da je tog dana samo branio svoju čast, a njegova odbrana najavila je da će u nastavku suđenja prikazati snimak koji Srbija dosad nije videla.

Bjelogrlić je danas prvi put dao iskaz u vezi sa događajima iz avgusta prošle godine u Nišu.

„Za početak želim da kažem da sam te večeri branio svoju čast, ali na pogrešan način. Pogrešio sam što sam naseo na provokacije Predraga Antonijevića, koje su trajale skoro dve godine. Od 14. godine se bavim glumom, 45 godina sam na javnoj sceni, ne možete naći ni jedan moj ekces. Nemoguće je da u 58. godini, u jednoj noći postanem nasilnik. Koliko god da sam svestan svoje greške, nisam učinio krivično delo“, rekao je on.

Poznati glumac istakao je da se režiser Antonijević i ranije ponašao na isti način kao u hotelu „Ambasador“ u Nišu. Naveo je da je samo Antonijevićevo prisustvo bila direktna provokacija s obzirom da nije bio pozvan na festival, kao ni na koktel nakon premijere filma „Toma“.

Bjelogrlić je tokom iznošenja odbrane ispričao da mu je Antonijević kobne večeri nekoliko puta dobacio „ološ u zatvor“, te da mu je on tada prišao i lupio mu šamar. Kako je rekao, nije namjeravao da nastavi sukob, ali ga je Antonijević navodno držao nogama i krenuo je da uzme pepeljaru ili flašu, nakon čega ga je ponovo udario.

Potom je Antonijević, kako je izjavio, skočio na njega, a zatim ga oborio na pod i udario nekoliko puta.

Bjelogrlić je ponovio da je simptomatično da su, odmah kada je on priveden, na televizijama krenule specijalne emisije o cijelom incidentu, te da se u komentarisanje uključio i sam vrh države.

Glumac je svoje obrazlaganje na sudu završio na zanimljiv način.

„Ja ne znam kakva bi bila sudbina da se Mocart suprotstavio Salijeriju, ali verujem da ne bi završio tako tužno. Ali ono što znam je da u istoriji ostaju zabeleženi ljudi koji su se suprotstavljali režimskim slugama i miljenicima režima – i istorija ih je slavila, bez obzira na kaznu koju bi od te vlasti dobila“, rekao je Bjelogrlić.

Njegov advokat Goran Draganić najavio je potom snimak koji Srbija do sada nije videla. Pomenuti snimak biće prikazan u nastavku sudskog procesa, a naredno suđenje zakazano je za 2. decembar kada bi trebalo da da iskaz oštećeni Antonijević.

Podsjetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnijelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Dragana Bjelogrlića zbog sumnje da je 23. avgusta napao reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu „Ambasador“.

Do sukoba je došlo u kafeu hotela „Ambasador“ u centru Niša, gdje su boravili gosti glumačke manifestacije „Filmski susreti“.

Antonijević je oko četiri sata ujutru pozvao policiju i kazao da ga je Bjelogrlić tukao. Rekao je da je sjedeo u kafe baru kada mu je Bjelogrlić sa kojim je od ranije u lošim odnosima i sa njim vodi i sudske sporove, prišao i bez ikakvog razloga i povoda mu zadao dva udarca u glavu.

Antonijević je nakon udarca ustao, počeli su da se guraju, a tvrdio je da mu je Bjelogrlić prijetio i da će ga ubiti. Nakon sukoba, Dragan je otišao u sobu a Predrag je pozvao policiju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar