Brnabić: U Srbiju sutra stiže još 58.500 doza Pfizerove vakcine

Regija 28. feb. 202113:28 > 15:011 komentar
Podijeli:
Izvor: Fena

U Srbiju će u ponedjeljak, 1. marta, stići još 58.500 doza Pfizerove vakcine protiv koronavirusa, a uz večerašnju isporuku ruske vakcine Sputnik V, zemlja će premašiti brojku od dva miliona nabavljenih doza, izjavila je danas predsjednica Vlade Ana Brnabić.

“Stiže nam 5. marta i još 500.000 vakcina Sinopharm iz Kine. Mi sa vakcinama nemamo problem”, kazala je premijerka Srbije novinarima u Rači.

Podsjetila je da će večeras iz Rusije stići još 100.000 doza Sputnik V vakcine.

Komentarišući mogućnost uvođenja “covid pasoša” u Evropskoj uniji (EU), Brnabić je ocijenila da je to suprotno svakoj evropskoj vrijednosti, te da bi vodilo ka diskriminaciji ljudi koji iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga ne mogu da se vakcinišu protiv koronavirusa.

“Nisam očekivala takvu odluku EU i nadam se da nije konačna, ali ako bude, mi smo spremni za tako nešto, imamo informacioni sistem”, navela je predsjednica Vlade Srbije.

Brnabić je upozorila i da je tokom vikenda, kada je do 14 časova skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata, tržnih centara i teretana, zatečen veliki broj ilegalnih korona žurki.

Komentari

Vaš komentar