Cijela Hrvatska u crvenom na koronakarti ECDC-a

Regija 09. sep. 202113:432 komentara
Podijeli:
Izvor: ECDC

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novi kartu raširenosti koronavirusa prema kojoj je cijela Hrvatska u crvenom.

Broj zaraženih u zadnjih tjedan dana porastao je u Hrvatskoj za 50 posto, jučer je u zabilježeno 1.237 novozaraženih, a prošlu srijedu ih je bilo 805.

“U crvenom smo. Rezultat je to dijelom necijepljenja i nepridržavanja epidemioloških mjera. Izlaz je u što većem broju cijepljenih čime se podiže razina zaštite svih”, objavio je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na društvenim mrežama.

Crvena boja označava područja s 14-dnevnom stopom od 75-200, s udjelom pozitivnih u ukupnom broju testiranih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500.

Srednja Europa je na novoj karti uglavnom u zelenoj boji. Osim Hrvatske, u crvenom je gotovo cijela zapadna Europa, dok je većina Skandinavije u narančastom.

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar