Ćorović o izborima u Srbiji: To nije volja građana, nego volja ispranih mozgova

Regija 02. apr 202219:131 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Aida Ćorović, građanska aktivistica oko izbora u Srbiji, za Dnevnik N1 komentirala je izbore u Srbiji u nedjelju na kojima građani biraju parlament, predsjednika, ali i niz gradskih vlasti, uključujući i onu najvažniju, beogradsku.

Komentirajući moguću pobjedu aktualnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zahvaljujući kontroli medija koju ima, Aida Ćorović je rekla:

Očekivanja Njemačke od Beograda se mijenjaju, imaju jasne zahtjeve za Vučića

Ne samo kontrola medija, ona je potpuna. Imam problem kad stranci kažu da je to volja građana Srbije. Ne, to je volja ispranih mozgova. Imamo potkupljivanje građana od vlasti našim novcima, daje se građanima, obećaje se mladima. Vučić koristi sva sredstva da većini ljudi koji nemaju prilike, koji žive u siromašnim krajevima, do te mjere ispere mozak da vjeruju njemu, a ne svojim praznim želucima.

Kaže da cijene rastu i pribojava se teške jeseni: “Cijene su se u sedam dana udvostručile ili su 30 do 70 posto veće. Sad se prijeti grupama pobunjenika, a ja spadam u jednu grupu koja će sutra pratiti izbore. Ova vlast pod svaku cijenu želi građane opredijeljene aktiviste označiti kao monstrume, a bit je obratna. Bojim se da sutra može biti manjih incidenata. Zanimljivo je da smo prekjučer dobili novog američkog veleposlanika, to mi sve govori da strani partneri pomno prate događanja. To su pomaci.

N1 u nedjelju prati izbore u Srbiji i Mađarskoj. Mađarska bira novi parlament, posljedično i premijera, Srbija parlament, predsjednika, ali i niz gradskih vlasti, uključujući i onu najvažniju, beogradsku. N1 će te večeri biti na terenu, uživo u Budimpešti i Beogradu, a izbornu noć komentirat ćemo uz stručnjake u studiju i zanimljive goste iz Srbije i Mađarske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar