Crna Gora: Devet mladih osoba preminulo od korone, svi su bili nevakcinisani

Regija 19. sep. 202112:53
Podijeli:
Izvor: N1

Svi mladi u Crnoj Gori koji su preminuli od koronavirusa bili su nevakcinisani, saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG).

Od početka augusta do danas u Crnoj Gori je preminulo devet osoba od dvadesete do trideset devete godine i svi su bili nevakcinisani.

“Upravo je među osobama između 30 i 39 godina procentualno i najviše oboljelih, a najmanje vakcinisanih osoba. Delta soj SARS.CoV-2 je pokazao karakteristiku da obolijevaju od teških formi bolesti sve mlađe osobe“, izjavio je direktor Instituta Igor Galić.

On je zato ponovo ukazao na potrebu vakcinacije jer vakcine imaju visoku djelotvornost kada je u pitanju sprečavanje težih formi bolesti i fatalnih ishoda.

Naveo je podatke da 86,5 posto od ukupnog broja preminulih od 4. maja, kada je počela masovna imunizacija u Crnoj Gori, do danas čine nevakcinisane osobe, kao i više od 90 posto hospitalizovanih i oboljelih osoba.

„Poruka je jasna, vakcinišite se, i uvijek, kada ne možete da obezbijedite odstojanje, nosite masku”, zaključio je doktor Galić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar