Crna Gora raspisuje potjernicu za sinom bivše predsjednice Vrhovnog suda

Regija 05. maj 202210:01
Izvor: Anadolija

Podgorički Viši sud donio je naredbu o raspisivanju nacionalne potjernice za Milošem Medenicom, sinom bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, koji se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije.

„Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša donijela je naredbu za raspisivanje potjernice, nakon čega policija raspisuje potjernicu“, izjavila je Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću, piše Nova.rs.

Advokat njegove majke Zdravko Begović kazao je 20. aprila da se Medenica u jednoj beogradskoj klinici leči od bolesti zavisnosti.

Televizija Vijesti javila je juče da bi se Medenica narednih dana mogao predati nadležnim državnim organima.

Prema podacima Europola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge. Njega crnogorsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je formirao kriminalnu organizaciju radi šverca cigareta i droge, ali i nezakonitog uticaja prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar