Detalji eksplozije: Nema preživjelih u fabrici, povrijeđeni u kritičnom stanju

Regija 12. maj. 202218:32 > 21:08
Podijeli:
Izvor: Bobo

Pet radnika poginulo je navjerovatnije u eksploziji koja se jutros oko 8:30 sati dogodila u hemijskoj fabrici Melamin u centru Kočevja, Slovenija, javlja reporterka N1 iz Slovenije.

Direktor kompanije Srečko Štefanič kazao je da je, prema prvim informacijama, uzrok eksplozije ljudska greška, odnosno da je došlo do zamjene dvije sirovine.

Prema riječima šefa intervencije Leona Behina, vatrogasci su se probili do svih dijelova fabrike, ali nisu pronašli tragove preživjelih.

“Žrtve ne možemo i nikada nećemo zaboraviti”, dodao je Stefanić i izrazio saučešće porodicama poginulih. Dodao je da mu je ovo najteži trenutak u životu, a ujedno je uvjerio da će Melamin pružiti svu podršku pogođenim porodicama.

Štefanič je rekao i da je jedna od žrtava zaposlena u Melaminu, a četiri kod njihovog ljubljanskog dobavljača, koji se bave elektroinstalacijama.

Šteta izazvana eksplozijom u fabrici otežavala je spasavanje.

Kako je rečeno za N1, radnici su u trenutku nesreće trebali da ugrade dalekovode u jedan od kontejnera. U tom trenutku cisterna je donijela supstancu koja je po svoj prilici eksplodirala, što je potvrdila i direktorica Melamina Štefanič.

Dva radnika su hitno prevezena u UKC Ljubljana zbog teških povred . Prema posljednjim informacijama, i dalje su u kritičnom stanju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar