Dojave o bombama širom Beograda, Vulin: Ovo je specijalni rat protiv Srbije

Regija 16. maj. 202218:336 komentara
Podijeli:
Izvor: Aleksandar Vulin (Tanjug/Tara Radovanović)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je povodom dojava o bombama širom Beograda da se protiv Srbije vodi specijalni rati i da je cilj svih napada da ova zemlja prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu.

„Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Sa različitih adresa iz više evropskih država stižu prijetnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava. Napadi na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u pitanju su masovni, organizovani i veoma skupi hakerski napadi, vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje“!, navodi se u saopštenju Vulina.

On dodaje da vrijednost opreme potrebne za udar obima kakav je bio današnji prelazi sto hiljada eura, a da se nanijeta šteta u izgubljenim radnim satima i obustavljanju rada privrede mjeri milionima. Vulin navodi da se oprema uništava odmah po izvršenom napadu kako se ne bi moglo sa sigurnošću utvrditi odakle je udar proveden.

“Prijave o postavljenim eksplozivnim napravama su u funkciji izazivanja uznemirenja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje. Ali, suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu”, navodi se u saopštenju.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova je pozvao građane da budu disciplinovani i uzdržani, da ne podležu panici i da poštuju naređenja koja im prilikom postupanja izdaju predstavnici policije.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže krajnje napore da u najkraćem roku izvrši preglede napadnutih ustanova i da normalizuje život. Također, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, čini sve da se ubrza proces međunarodne pravne pomoći putem kontaktnih tačaka uspostavljenih u skladu sa Budimpeštanskom konvencijom. Sve zakonom predviđene policijske radnje su izvršene pravovremeno i detaljno. Protiv Srbije se vodi specijalni rat i moramo biti spremni da izdržimo”, izjavio je Vulin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar