Dojave o bombi u više od 100 škola širom Srbije, nastava online

Regija 20. maj. 202208:56
Podijeli:
Izvor: Shutterstock

Dojave o podmetnutoj elektronskoj napravi stigle su na e-mail adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prosvjete susjedne zemlje.

“Dojave su stigle na mail adrese 134 osnovne škole na teritoriji Šolske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji”, navodi se u saopštenju.

U cilju bezbijednosti učenika škole su obavijestile MUP o prijetnji i ekipe MUP-a su na terenu, dodaje se.

“Do okončanja pregleda nastava će se odvijati online, a učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbijedno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavijestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije”, saopštilo je Ministarstvo prosvjete Srbije.

Povezane vijesti

Podsjetimo, ovo je nastavak dojava bombi širom Srbije. Prije dva dana bomba je bila dojavljena u Kliničkom centru Vojvodina putem mejla, ali nije bilo potrebe za evakuacijom.

U posljednjih pet dana stiglo je stotine lažnih dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više gradova. Ministar prosvjete Srbije Branko Ružić rekao je da je policija utvrdila da su sve dojave o bombama u školama bile lažne, te da će biti potrebna određena nadoknada časova izgubljenih evakuacijom škola zbog višednevnih lažnih dojava.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar