“Fašizam”: U kratkom roku uklonjene naljepnice “Ratko Mladić osuđen za genocid”

Regija 25. nov. 202115:461 komentar
Podijeli:
Izvor: Screenshot / Twitter

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić javila je da su uklonjene naljepnice sa porukom "Ratko Mladić osuđen za genocid" nakon što su ih iz FHP-a ranije danas postavile po muralu ovome ratnom zločincu u Beogradu.

Čist fašizam. U roku od sat i po, država uklonila nalepnice ‘Ratko Mladić osuđen za genocid’ i vratila zvanični narativ ‘Ratko Mladić srpski heroj’. U 18 sati okupljanje, da vidimo poštovaoce Milana Mladenovića, hoće li se držati po strani sa ovom sramotom“, istakla je Kandić na svome Twitter profilu.

Ranije danas grafit “Ratko Mladić srpski heroj” koji se nalazi na Platou Milana Mladenovića u Beogradu prelijepljen je sa naljepnicama na kojima je pisalo “Ratko Mladić osuđen za genocid”, kao i “Ratko Mladić ratni zločinac”.

Jedna od organizatorica tih naljepnica je upravo Nataša Kandić iz FHP, a na skupu su se pojavile i Staša Zajović, Aida Ćorović, Antonela Riha i par desetina građana, javio je reporter N1.

Na skupu nije bilo incidenata, a policija je zatražila lične karte okupljenih.

Kada je počelo lijepljenje, reagovalo je obezbjeđenje Doma omladine i zatražilo da se prestane, ali su se brzo povukli. Zatim je izašao mladić koji je vikao da se okupljeni sklone, jer, kako je rekao, „smetaju da obavljaju posao“.

Nataša Kandić je rekla da gradska vlast ima rok do 18 sati da ukloni i naljepnice i grafit i dodaje da će se vratiti na isto mjesto ukoliko to ne bude učinjeno, no kako je javila Kandić, naljepnice jesu skinute ali ne i grafit postavljen za ratnog zločinca Ratka Mladića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar