Formiran predmet povodom tvrdnji o Đukanovićevoj tajnoj imovini

Regija 04. okt. 202120:56
Podijeli:
Izvor: N1

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori formiralo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz više zemalja.

“Povodom saopštenja MANS-a koji je učestvovao u globalnoj istrazi `Pandora papiri`, ističemo da je Specijalno državno tužilaštvo odmah po saznanju za taj događaj formiralo predmet i preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa tim i o rezulatima preduzetih radnji blagovremeno obavijestiti javnost”, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Iz MANS-a je juče saopšteno da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Iz te nevladine organizacije su dodali da je sin predsjednika Crne Gore, između ostalog, iskoristio tu strukturu da formira i dvije skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Iz kabineta predsjednika Crne Gore sinoć je saopšteno da je “najnovija predstava za javnost NVO MANS pod nazivom `Pandora papiri` samo još jedan u nizu pokušaja diskreditacije predsjednika Crne Gore i članova njegove porodice, na čemu MANS uzaludno radi godinama”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar