FOTO U hrvatskom selu pojavile se rupe u tlu

Regija 09. jan 202111:16 > 11:231 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Reporter N1 Elvir Mešanović nalazi se u hrvatskom selu Mečenčani u kojem su se nakon potresa koji je pogodio to područje u tlu počele otvarati velike rupe. Razgovarao je s nekoliko mještana.

Prema riječima mještana u selu je trenutno oko 15 rupa. Naš reporter razgovarao je s mještanima pored jedne rupe u tlu koja je široka barem 20 metara i duboka oko pet metara.

N1

Vlasnici zemlje na kojima se pojavila rupa su supružnici Biserka i Nikola. Biserka je opisala kako je rupa nastala. “Vidjela sam samo crnu rupu s prozora i bilo mi je čudno što vidim u vrtu. Iza 14 sati sam išla gledati i već je bila ogromna rupa, odjednom se svtorila u vrtu. Od 12h do 14 sati se to napravilo”, kazala je, a na pitanje našeg reportera je li ju strah odgovara:

“Ne. Ne znam jesam u šoku, ali ne bojim se.”

N1

Njen suprug Nikola kaže da su u selu dolazili brojni stručnjaci, geolozi, ljudi koji su nudili pomoć, ali i iz nadlenog ministarstva. Međutim, još ništa ne mogu napraviti, kazao je. “Rekli su da se ništa ne može sada sanirati, da treba čekati”, dodao je Nikola.

Naš reporter je potom otišao do druge kuće kod koje se rupa pojavila tik do ulaza. Nenad i Anđa koji su ondje živjeli morali su, nažalost, zbog vlastite sigurnosti iz kuće otići.

N1

“Strah me, ne smijem ući u kući ni da stvar izvadim, bojim se da će se odroniti”, kazala je Anđa našem reporteru.

N1

 

Komentari

Vaš komentar