Hakovan nalog ambasade Pakistana u Srbiji, poslate poruke o inflaciji i platama

Regija 03. dec 202111:17
Podijeli:
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo vanjskih poslova Pakistana saopštilo je da su nalozi na društvenim mrežama ambasade te države u Srbiji hakovani. Prethodno je na nalogu ambasade Pakistana u Beogradu objavljena poruka u kojoj se navodi da zaposleni nisu primili platu tri mjeseca.

“Nalozi ambasade Pakistana u Srbiji na Twitteru, Facebooku i Instagramu su bili hakovani”, navodi se u saopštenju pakistanskog Ministarstva vanjskih poslova.

U poruci koja je u petak ujutru objavljena na Twitter nalogu ambasade, upućenoj premijeru Pakistana Imranu Kanu, navodi se da inflacija u Pakistanu ruši rekorde.

“Koliko dugo očekujete da ćemo mi, vladini zvaničnici, ćutati i nastavljati da radimo za vas bez plate posljednja tri mjeseca, dok se naša djeca ispisuju iz škole zbog neplaćanja naknada”, navodi se u poruci.

Izvor : N1 (Twitter screenshot)

 

Sa naloga ambasade poslata je i dodatna poruka upućena Kanu: “Žao mi je, nisam imao izbora”.

Te poruke su u međuvremenu obrisane, a Ministarstvo vanjskih poslova Pakistana objavilo je da se radilo o hakovanju, kako su neki korisnici Twittera ranije i pretpostavili.

“Poruke koje su bile objavljene na tim nalozima ne potiču iz ambasade Pakistana u Srbiji”, navodi se u kratkoj objavi Ministarstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar