Hrvatski sabor minutom šutnje odao počast Franji Tuđmanu (VIDEO)

Regija 13. maj. 202210:46
Podijeli:
Izvor: N1

Hrvatski sabor je na početku sjednice u petak minutom šutnje odao počast prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u povodu 100. obljetnice njegova rođenja.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je da je predsjednik Tuđman “vodio politiku koja je uvijek u prvi plan stavljala interese hrvatskog naroda i hrvatske države”.

„Još uvijek snažno odjekuju njegove riječi: Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što”, istaknuo je Jandroković iskazavši mu zahvalu za sve što je učinio za našu domovinu.

Kazao je da je Franjo Tuđman bio povjesničar i državnik koji je “svoju viziju pretvorio u stvarnost, a njegov vizija bila je suverena, slobodna i demokratska Hrvatska ravnopravna članica europske obitelji”.

Jandroković je istaknuo da je put do toga bio “trnovit i težak i  zahtijevao iznimne političke i državničke vještine te iznad svega ljubav prema svom narodu i domovini, podsjetivši na prve višestranačke izbore, konstituiranje Sabora, referendum, Domovinski rat, oslobodilačke akcije  Bljesak i Oluju”.

„Franjo Tuđman postavio je temelje moderne hrvatske države, a njegova vizija zaokružena je ulaskom Hrvatske u EU i NATO”, naglasio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Zahvalio je i svim hrvatskim braniteljima koji također imaju velike zasluge za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Prije sjednice Jandroković  je predvodio  izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac na Tuđmanov grob na groblju Mirogoj u Zagrebu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar