Inspekcija naložila stanarima uklanjanje murala Ratku Mladiću

Regija 10. nov. 202115:44 > 15:463 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Inspekcija je izdala nalog stanarima da se ukloni mural posvećen ratni zločinac Ratku Mladiću u Njegoševoj 38 na Vračaru u Beogradu, koji oni do sada nisu uspjeli da uklone, saznaje N1.

„Nalaže se Stambenim zajednicama Njegoševa 38 i 38b u Beogradu da u roku od dva dana obavještenja o rješenju, sa prednje strane zgrade ukloni slikovni grafit“, navodi se u rješenju Odjeljenja za inspekcijske poslove SO Vračar.

U obavještenju stanarima se navodi da postoji nekoliko opcija za rješavanje ovog problema.

„Jedno je da pokušamo da o trošku stambenih zajednica prekrečimo grafit (sa pitanjem koliko dugo bi ostala u čistom stanju , kao i kako bi garantovali bezbjednost majstora koji bi krečili istu). Druga opcija je da se oglušimo o rješenje inspekcijskog nadzora čimje bi nam po službenoj dužnosti opština okrečila fasadu o našem trošku pod uslovima koje ne znamo. Molimo vas da razmislite o ovom problemu i da nam dostavite stav po ovom pitanju“, stoji u dokumentu upućenom stanarima zgrade.

Podsjetimo, sinoć je kordon policije blokirao Njegoševu ulicu i sve prilaze muralu Ratka Mladića u namjeri da spriječi aktiviste, građane, predstavnike NVO-a, ali i članove opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović da priđu muralu. Sinoćnji protest je završen bez većih incidenata, ali kako je najavljeno – nastavit će se i narednih dana.

Dok su buktale tenzije između ekstremnih desničara i građana u Njegoševoj ulici se pojavio i srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je obišao pripadnike policije „provjeravajući kako se čuva javni red i mir“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar