Hrvat evakuiran iz Afganistana: Nismo se tuširali ni pojeli nešto dva dana

Regija 16. avg. 202115:48 > 15:591 komentar
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Stringer

Dio Hrvata evakuiran je iz Afganistana nakon što su Talibani upali u Kabul i preuzeli vlast. Jedan od njih ispričao je za Dnevnik Nove TV kakva je situacija iz prve ruke. Otkrio je kako im je osiguran civilni let te da su napustili Afganistan.

Jedan od Hrvata koji rade na poslovima osiguranja u Afganistanu za Dnevnik Nove TV otkrio je da su evakuirani iz Kabula i trenutačno se nalaze u Kataru.

”U kontaktu smo s Ministarstvom vanjskih poslova i stoje nam na usluzi. Jedanaest zaposlenika NATO-a je na vojnom aerodromu i spremaju ih za evakuaciju. Dobili su vijest da počnu spremati. Dvojica su u privatnoj firmi u blizini aerodroma. Ne zna se kada će ih izvući”, kaže.

Otkrio je da su vojni letovi organizirani i disciplinirani, a ljudi, ponajviše civilni zaposlenici američke ambasade, žele što prije otići, prenosi Dnevnik.hr.

“U Kabulu su na vojnom aerodromu ogromni C-17 Globemasteri polijetali svakih par sati s osobljem i vojskom iz zapadnih zemalja. Procedura za registraciju na let je duga. U Kataru ćemo trebati PCR test pa će ovdje biti još više čekanja. Uglavnom, planirani vojni let iz Katara za nas je prošlost. MVEP nam je riješio civilni let”, rekao je.

”Nismo se tuširali i pojeli nešto, ako isključimo kekse, već dva dana. Izvukli smo se i još samo da nam se izvuku ostali naši, onda možemo reći da je priči kraj”, kaže jedan od evakuiranih Hrvata.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je da je dosad evakuirano osam Hrvata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar