Janšina europarlamentarka: Aferama oporba ocrnjuje vladu i želi njen pad

Regija 20. apr. 202118:57
Podijeli:
Izvor: Jure Makovec / AFP

Pričama o medijskim neslobodama u Sloveniji i navodnom premijerovom "non-paperu" nastoji se ocrniti slovenska vlada s ciljem njezina rušenja, a u pozadini tih afera stoji oporba i njeni kontakti u inozemstvu, rekla je u utorak europarlamentarka iz redova SDS-a.

“U Sloveniji se ni najnaivnijem čovjeku ne bi mogla prodati bajka da su kod nas mediji cenzurirani, a novinari ugroženi. No, točno je da slovenska opozicija sa širokom mrežom pojedinaca i organizaciija pokušava sve da ocrni vladu, pa peticije o neslobodi medija potpisuju i ljudi koji nikad nisu bili u Sloveniji”, kazala je Romana Tomc iz Slovenske demokratske stranke koju vodi premijer Janez Janša, u razgovoru za portal Siol.

Kako je pojasnila, u Sloveniji se oko toga naglašenim  medijskim izvještavanjem stvara pogrešan dojam da je zemlja u središtu pažnje u Bruxellesu oko pitanja medijskih sloboda, nakon što je opozicija taj problem “izvezla”, pa je o njemu održana virtualna  rasprava pred jednim  odborom Europskog parlamenta koji vode europski liberali.

Na raspravu u okviru odbora  bio je   uz novinare pozvan i premijer Janša, ali nije sudjelovao do kraja, nezadovoljan načinom na koji je postupak vodila moderatorica.

S istim je ciljem difamiranja Janšine vlade, po riječima Romane Tomc,  proizvedena i afera oko nepostojećeg  non-papera čiji je navodni suautor premijer.

U njemu se, po medijskim objavama, govori i o promjeni granica među balkanskim državama, među ostalim o podjeli Bosne i Hercegovine.

“To je jedna u nizu izmišljenih afera koje slovenska oporba plasira kako bi na svaki način ocrnila vladu, s krajnjim ciljem da vlada padne”, ocijenila je Tomc u razgovoru za Siol, dodavši kako je s obzirom na međunarodne dimenzije i skorašnji termin kad Slovenija treba preuzeti predsjedanje Vijećem EU-a ta stvar vrlo opasna.

“Riječ je ovaj put o mnogo opasnijoj stvari i mislim da se oni koji su to proizveli igraju vatrom”, kazala je slovenska europarlamentarka.

Dodala je kako je mislila da će se oporba i u Sloveniji ubuduće prema vladi i državnim pitanjima odnositi konstruktivno i koristiti u političkoj borbi ona sredstva koja su dopuštena u “pravim demokratskim državama”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar