Joe Biden zamijenio Milu Đukanović sa Zdravkom Krivokapićem

Regija 12. jul. 202116:162 komentara
Podijeli:
Joe Biden
Izvor: Joe Biden (REUTERS/Tom Brenner)

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden čestitao je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore Dan državnosti 13. juli.

“U ime američkog naroda Vama i narodu Crne Gore čestitam Dan državnosti – 13. jul. Naše zajedničke vrijednosti, posvećenost demokratskim institucijama i naše trajne veze kao porodice, prijatelja, i saradnja čine Crnu Goru poštovanim saveznikom i partnerom Sjedinjenih Država”, piše u čestitki.

Biden je poručio da će SAD sa radošću nastaviti da pružaju snažnu podršku narodu Crne Gore u napretku na euro-atlanskom putu i implementaciji reformi potrebnih za pristupanje Evropskoj uniji.

“Čestitam Vam i četvrtu godišnjicu članstva Crne Gore u NATO Savezu. Prisustvo Crne Gore unapređuje interoperabilnost saveznika i jača regionalnu i globalnu bezbjednost, te je bilo važno čuti Vaše inpute tokom našeg nedavnog NATO samita u Briselu. SAD stoje uz Crnu Goru dok produbljujemo naše bilateralne veze i zajedno se suočavamo sa novim izazovima, od pandemije do cyber napada, gradeći našu otpornost na vrijednostima koje dijelimo i na posvećenosti demokratiji“, poručio je Joe Biden.

Zanimljivo, Biden je u čestitki naveo kako je “bilo važno čuti Vaše inpute tokom našeg nedavnog NATO samita u Briselu”, na kojem Ðukanović nije bio, već premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar