Kolona Rusa koja je pobjegla iz Moskve u Beograd

Regija 23. sep 202218:32
Izvor: Anadolija

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u petak je sletio još jedan avion u kojem su bili i brojni ruski državljani koji su odlučili napustili zemlju zbog mogućnosti najavljene mobilizacije u ratu protiv Ukrajine.

Ekipa Anadolije bila je danas na aerodromu gdje je dočekala avion s ruskim državljanima.

Jedan od sagovornika, koji nije želio da njegov identitet bude otkriven, kazao je kako je napustio Rusiju zbog najavljene mobilizacije i zbog činjenice da ne želi u armiju.

Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija

Kazao je kako se nada da će “problem” s mobilizacijom biti riješen u narednim mjesecima.

Na pitanje da li planira ostati u Srbiji ili ima neke druge planove, kazao je kako to još uvijek ne zna.

“Ne znam, zaista ne znam šta će se dogoditi”, poručio je.

Upitan šta generalno misli o ratu između Rusije i Ukrajine, koje je počeo 24. februara, sagovornik je upotrijebio psovku, a potom kazao kako ga ne želi kao ni milioni Rusa. Ipak, dodao je, ruska vlada misli drugačije.

Ni drugi putnici, koji su avionom kompanije Air Serbia stigli direktnim letom iz Moskve, nisu bili raspoloženi za snimanje.

Ruski predsjednik Putin izdao je u srijedu naredbu o djelimičnoj vojnoj mobilizaciji u Rusiji, podržavajući prijedlog Ministarstva odbrane i Generalštaba.

Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane, rekao je da se mobilizacija sprovodi radi kontrole “već oslobođenih teritorija” i da će za specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini biti pozvano oko 300.000 rezervista.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar