Izgubio kuću u požaru, komšije mu za samo dva mjeseca napravile novu

Regija 13. apr. 202121:40 > 14. apr. 2021 11:03
Podijeli:

Dragoljubu Simiću sa Voždovca izgubio je kuću u požaru. Komšije i prijatelji su za samo dva mjeseca izgradili novi dom od humanitarnih donacija. U okviru akcije "Srcem za komšiju" 15 momaka svakodnevno je gradilo novu kuću od temelja, koja je sada završena.

Nakon dva mjeseca predanog i požrtvovanog rada, Dragoljub Simić dobio je novi dom. Solidarne komšije uspjele su da sakupe novčana i materijalna sredstva uz pomoć kojih su podigli objekat od 45 kvadrata, koji će uskoro biti useljiv.

Treba još namještaj i tehnika

Dragoljubovi prijatelji Nenad Černoš i Ivan Stević kažu da su im u ovom trenutku potrebni namještaj i bijela tehnika kako bi novi dom bio potpuno funkcionalan.

„Ono što nam dalje fali da bi ovaj objekat izgledao baš onako kako mi želimo to je da nam se javi neko od firmi. Da popunimo kuću lijepim namještajem, ali i bijelom tehnikom. Potreban je šporet, frižider, bojler i veš mašina. To su neke stvari koje nam nedostaju. Na taj način bi našu akciju dovršili do kraja. Ne sumjam da ćemo to uraditi. Stigli smo do srca mnogih ljudi, pa ćemo tako stići i do firmi koje se time bave. Da uljepšaju i daju pečat cijeloj ovoj situaciji koju imamo“, kaže Nenad.

„Bilo je tu dosta odricanja. Sinoć smo u 22.30h otišli kući. Svako večer ovdje ostajemo do kasno. Svi mi radimo i usklađujemo se sa smjenama kako bismo došli ovdje da pomognemo. Uvijek je ovdje neka ekipa koja radi. Po cijeli dan budemo ovdje od 8h do 22h“, ističe Ivan.

Izgubio kuću u požaru, na kraju dobio krov nad glavom

Humane komšije kažu da je iz ove akcije zaživjelo i Udružnje „Srcem za komšiju“. Ovo udruženje  će se ubuduće i zvanično baviti pomaganjem drugima kojima je potreban krov nad glavom. Ali i bilo koji drugi vid pomoći.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar