Lajčak: Ne smijemo da dozvolimo da dođe do krize zbog odluke Prištine

Regija 30. jun 202213:285 komentara
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je jučerašnja odluka Prištine promijenila i teme i planove njegove posjete.

On nije želio da komentariše izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Priština planira novu „Oluju“ na sjeveru Kosova.

„Imali smo jedan vrlo ozbiljan razgovor sinoć o situaciji i naravno potrebno je da tražimo rješenja putem dijaloga a ne konfrontacijom“, rekao je Lajčak novinarima.

Kaže da sada postoji nova situacija, koja mu je promijenila i planove i teme.

“Ja sam došao u region da pripremam sljedeći sastanak lidera i da govorimo o napretku i normalizaciji odnosa, sada treba da rješavamo ovu situaciju. Ne smijemo da dozvolimo da dođe do neke krize”, naveo je.

Lajčak se sastaje sa predstavnicima opozicije u zgradi Delegacije EU. Na taj sastanak su pozvani Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, koalicija “Moramo”, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana.

“Svakako mi je važno da čujem njihovo mišljenje i njihove stavove”, rekao je Lajčak prije sastanka novinarima.

Prije posjete Beogradu, Lajčak je boravio u Prištini, gdje se, između ostalih, sastao i sa predstavnicima Srba sa sjevera Kosova i sa predstavnickom Srpske liste.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar