Lider prosrpske stranke: Idemo sa krstovima, blokirat ćemo Crnu Goru

Regija 11. feb. 202215:46 > 15:493 komentara
Podijeli:
Izvor: Vijesti.me

Jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Andrija Mandić najavio je danas da će ovaj politički savez organizovati "nikad viđene proteste u Crnoj Gori", ukoliko bude iznevjerena narodna volja, nakon što je najavljena mogućnost formiranja manjinske vlade uz podršku DPS-a.

“Niko neće zloupotrijebiti Crkvu. Blokirat ćemo cijelu Crnu Goru i poslat ćemo snažnu poruku javnosti, kako domaćoj, tako i međunarodnoj”, izjavio je Mandić na konferenciji za novinare u Podgorici.

On je naglasio da predstoji “odlučna borba”.

“Upozoravali smo naše kolege iz parlamentarne većine, ali, nažalost, među brojnim ljudima tamo preovladava dinarski mentalitet”, rekao je Mandić, lider Nove srpske demokratije.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević rekao je da je DF učinio sve, ali da su bili velika žrtva u ranijem periodu.

On je naglasio da u DF-u još čine sve da dođe do dogovora. “Ukoliko ne dođe, izlazimo na proteste”, dodao je Knežević.

Knežević je rekao da DF neće praviti nikakve koalicije sa DPS-om i da su danas saopštili ilideru SNP-a Vladimiru Jokoviću.

“Ja sam se gušio u suzavcu i bježao od gumenih metaka, a SNP 25 godina kasnije bira između Momira Bulatovića i Mila Đukanovića. Moram poručiti da je Momir življi danas, življi nego li ideja Mila Đukanovića. Đukanović je krivac za sve što se dešava. Obavijestili smo /potpredsjednika Vlade u ostavci i lidera pokreta URA/ Dritana Abazovića o svemu”, poručio je Knežević.

On je istakao da Đukanović ne može ostati na funkciji predsjednika države i da treba tražiti prijevremene izbore za predsjednika.

Knežević je rekao da narodu neće zabranjivati da dolaze sa trobojkama na proteste.

“Mi smo sa tom zastavom izvojevali pobjedu. Ja se ponosim tim. Nećemo antisrpski narativ. Idemo sa krstovima i blokiraćemo saobraćajnice”, zaključio je Knežević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar