Lider separatista: Sve će biti Rusija, osim Kosova

Regija 24. jun 202218:15 > 18:1911 komentara
Podijeli:
Denis Pušilin
Izvor: Denis Pušilin (Shutterstock)

Lider tzv. Donjecke Narodne Republike, dijela Ukrajine koji drže proruski separatisti, Denis Vladimirovič Pušilin odgovorio je na pitanje novinara da uputi poruku građanima Srbije.

Pušilin je u kratkom obraćanju govorio o nepravdi koja je učinjena prema srpskom narodu, uslovima za članstvo Srbije u Evropsku uniju, ali i o Kosovu.

“Što se tiče Srbije, Srbi su naša braća. Mi vidimo kakav je nepravedni odnos prema srpskom narodu, i vidimo kakav je sad pritisak na srpski narod, uključujući prije svega posljednju izjavu Scholza, koji je rekao da ukoliko Srbija želi da postane član Evropske unije, mora da prizna Kosovo. Mi razumijemo koliko je bolna trenutna situacija sa Kosovom za vaš narod, ali sve je u stvari jednostavno. Sve će biti Rusija, osim Kosova. Kosovo je Srbija”, izjavio je predsjednik DNR-a, prenose Novosti.

Pušilin je 6. decembra 2021. postao član ruske vladajuće partije Jedinstvena Rusija. Predsjednik ove stranke, Dmitrij Medvedev lično mu je uručio partijsku knjižicu tokom godišnjeg kongresa stranke u Moskvi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar