Milanović: Blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni Izborni zakon BiH

Regija 26. apr 202212:04 > 12:0852 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo je šokirao svojim izjavama. Kazao je da je ulazak Finske i Švedske u "vrlo opasno šarlatanstvo" i doveo to u kontekst Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini. Naveo je kako Hrvatska treba postaviti uvjet NATO-u i EU dok se zakon u BiH ne promijeni.

“Dok Amerikanci, Englezi, Nijemci ako mogu i hoće ne natjeraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića čija politika se ne vodi iz Brisela nego odnekud drugdje,  da promijene Izborni zakon sad odmah i ne daju Hrvatima temeljna prava. Hrvatski sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO. Bez ratifikacije prisutnog ugovora nema novih članica NATO-a. Koja je tu naša uloga? To ja vidim kao povijesni srebrni metak. E sad će za ovo čuti ljudi koji inače ne čuju. To će čuti američki predsjednik ili tajnik. Da vidimo šta oni mogu napraviti za Hrvatsku. Ovog je dosta. Ova bezobrazna ignorancija i zanemarivanja jedne članice NATA-a i EU i guranje Hrvatske i svih procesa kao agresora. Neke razne kuhinje, projekti za građansku BiH. Može kada BiH uđe u EU. Mi sada imamo groznu situaciju. Mi sad imamo situaciju da Finska može preko noći u NATO, a Bugarska i Rumunjska ne mogu u Schengen. Albanija i Makedonija ne mogu početi pregovore, Kosovo nije priznato. Može, ali sad će se Hrvati naplatiti, sad ćete nas čuti”, rekao je Milanović.

Naveo je i to kako “ne traže da Finska ili Švedska promijene ime u Ikea, nego da samo kažu Amerikancima da se ovo riješi”.

“Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU”, poručio je Milanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar