Milanović gadno izvrijeđao Radmana zbog BiH, ovaj mu uzvratio

Regija 24. jun 202215:182 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Nakon što se predsjednik Zoran Milanović danas, među ostalima, obrušio i na ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, potonji je na to reagirao u razgovoru u emisiji N1 studio uživo.

Milanović je Radmana nazvao princem od kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca. Rekao je i da bi Radman radio u kotlovnici da ga on nije poslao za ambasadora u Budimpeštu.

Radman: Mi umiremo od stida

Radman je u N1 studiju uživo rekao da Milanović lupeta.

“Ja sam mislio da to govori netko u Hyde Parku, gdje možete staviti 20 centimetara podij i možete lupetati što god hoćete. Ali kad vidite da to govori hrvatski predsjednik, on piše tamo umirem od stida, on ne može umirati od stida jer nema obraza. Mi umiremo od stida, on je svojom politikom pokazao da je najgori, najnesposobniji i najdestruktivniji predsjednik kojeg smo imali u povijesti. Mi moramo strancima objašnjavati strancima što on govori ovdje jer ono što on govori ovdje ambasadori to prevode pa nas onda pitaju što to naš predsjednik radi. Ovo što je sada rekao, ovo je na razini klevete, da on govori da je netko izdajnik, da je netko glup”, rekao je Grlić Radman pa nastavio:

“Milanović visi po seoskim birtijama”

“On predbacuje Plenkoviću ono sve što zdušno radi, a nikad BiH nije bila vidljivija. On je jedan lijen i nesposoban političar koji će nakon ove izjave nekome namignuti, nasmijati se i otići u neku birtiju. Dok mi predano radimo, on visi po seoskim birtijama. Puno mi znamo što on radi i gdje se kreće.”

“Ovo je jedan populistički način kako bi se dezintegrirala Hrvatska, kako bi se stvorio razdor među hrvatskim građanima, on poziva na gozbu i veliki apetit bez kruha na stolu, on govori prazne priče”, rekao je Grlić Radman.

“Ako on govori da je netko veleizdajnik, onda je to on i to s velikim V”, rekao je ministar.

“Zahvaljujući Plenkoviću postignut najbolji mogući tekst o BiH”

Istaknuo je da Milanović nikad dosad nije govorio o kandidatskom statusu BiH. “Plenković je to spomenuo već 2016. godine”, rekao je Grlić Radman.

“Jučer je u Bruxellesu bila žustra rasprava oko BiH, uvijek imate nekoliko zemalja koje su protiv, ali upravo zahvaljujući Andreju Plenkoviću je postignut najbolji mogući tekst o BiH”, rekao je ministar, dodavši da predsjednik “ne razumije” taj dokument.

“Predsjednik Milanović nema uvida, ne sudjeluje ni u jednom procesu. On se ponaša bez kompasa, prije nekoliko mjeseci je uvjetovao članstvo Finske i Švedske u NATO-u izmjenom izbornog zakona, a sad ga uopće ne spominje”, rekao je Grlić Radman.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar