Milanović: Moje riječi bit će suvišne kad Hrvati budu jednakopravni narod u BiH

Regija 25. sep. 202115:30 > 15:528 komentara
Podijeli:
Izvor: Krešimir Đurić

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, rekao je danas u Varaždinu da će njegove izjave poput one da je on predsjednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj biti "potpuno ili donekle suvišne" kad Hrvati budu sami mogli birati svog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

“Teška je situacija u kojoj ja moram reći da sam predsjednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj, a imaju pravo glasa jer su hrvatski državljani. I ne samo Hrvati, ima u BiH i Bošnjaka i Srba koji imaju hrvatsko državljanstvo. Možda glasaju, možda ne glasaju. Dakle, kada Hrvatima bude omogućeno da jednakopravno kao i druga dva konstitutivna naroda sami biraju svog predstavnika ili predstavnicu u Sarajevu, onda će i te moje riječi biti potpuno ili donekle suvišne”, rekao je Milanović novinarima u Varaždinu gdje se obilježava Dan oslobođenja grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije.

POVEZANA VIJEST

Odgovor je to predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću koji je u četvrtak rekao kako je Milanović izjavom da je i on predsjednik svih hrvatskih državljana u BiH, a da to Komšić nije, nadišao i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Ako želite potjerati Hrvate iz BiH ili BiH otuđiti od njih, onda ćete im uzimati ta temeljna ustavna prava i istovremeno optuživati one koji se samo bore za temeljni kućni red da su rušitelji i upoređivati ih s ratnim huškačima”, rekao je Milanović i zaključio da “što više Hrvati insistiraju na tom pravu, to im je više, više nego ranije stalo da ostanu tamo”, piše Index.hr.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar