Milanović potvrdio da je u komunikeu i Dejtonski sporazum: Za nas je to Bigfoot

Regija 14. jun. 202113:28 > 13:3513 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

U završnoj deklaraciji današnjeg NATO-summita u Briselu stavljen je Dejtonski mirovni sporazum ako osnov funkcioniranja Bosne i Hercegovine, potvrdio je to danas predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Nakon što sam, ne volim reći zaprijetio, ali nakon šest dana ignoriranja i potpune gluhoće na našu molbu da se u završnoj deklaraciji uopće spomene Dejtonski sporazum kao osnov funkcioniranja Bosne i Hercegovine morali smo reći da ćemo se suprotstaviti konsenzusu. Razgovarao sam juče oko 3 sata popodne sa glavnim tajnikom i to je riješeno u pola minute – što govori samo za sebe, odnosno da je to trebalo biti riješeno puno ranije. Ali da, trebalo je šest dana dok nismo uspjeli isposlovati da se u završnu deklaraciju u komunike Samita u pasusu o BiH uopće spomene Dejton kao osnova funkcioniranja. To je mala stvar za Samit, vrlo marginalna, fusnota, ali za nas to je Bigfoot, Sasquatch“, izjavio je Milanović.

Naveo je i da se priklanjaju svemu što stoji u komunikeu i da to podržavaju.

Podsjetimo, ukopavanje predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u stav da Hrvatska neće podržati završnu deklaraciju današnjeg NATO-summita u Briselu ako se ne promijeni formulacija koja govori o Bosni i Hercegovini, tj. ako se ne spomene Daytonski sporazum i reforma izbornog zakonodavstva, ipak je urodila plodom, saznao je ranije N1.

Čelnici 30 članica NATO-a okupili su se danas na samitu u Briselu na kojem bi trebali donijeti odluke o reformama Saveza do 2030., što uključuje prilagodbu izazovima poput destabilizacijskih aktivnosti Rusije, uspona Kine, terorističkih prijetnji, kibernetičkih napada i klimatskih promjena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar