Milo Đukanović u Zagrebu: Crna Gora bije bitku da sačuva nezavisnost

Regija 16. sep. 202114:262 komentara
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Crna Gora zaslužuje preferencijalni tretman za ulazak u Europsku uniju, u protivnom sama ideja pregovora nema smisla, rekao je Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, nakon susreta s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Milanović je istakao kako je i tokom jučerašnjeg susreta u Rimu, ali i inače, kako se to radi u posljednje vrijeme kada su u pitanju pristupanja EU, gleda cjelovito na prostor Zapadnog Balkana.

“Sjeverna Makedonija i Albanija su davno trebale da počnu pregovore, a one su ih tek formalno otvorili nedavno. Crna Gora je daleko na tom putu pregovora. Sve tri su u isto vrijeme i članice NATO-a. Kada je u pitanju Srbija i oni su u fazi pregovora za ulazak u EU, ali ja ne vidim da imaju istinski cilj ući u EU, bar to ne pokazuju”, rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je kako je posjeta Mile Đukanovića, predsjednika Crne Gore uslijedila nakon čudnih i nezgodnih događaja na Cetinju, u Crnoj Gori proteklih dana.

To je samo ubrzalo proces Đukanovićeve posjete Hrvatskoj koja je ranije planirana. Tu smo da damo podršku modernoj, građanskoj i otvorenoj Crnoj Gori. Crna Gora je od 1997. godine drugačija država. To je od momenta kada je prosvjednike Socijalističke narodne partije u maršu na Tuzi, gdje žive etničke manjine, Albanci, zaustavila policija, koja je bila pod upravom Vlade Crne Gore kojom je rukovodio Milo Đukanović. To je bilo prvi puta nakon 90-tih da je u tim krajevima jedna policija stala u zaštitu nacionalne manjine. Od tada je Crna Gora drugačija. To je nastavljeno obnovom državnosti Crne Gore što neki vide kao katastrofu. Iz toga proizilaze ti problemi”, upozorio je Milanović.

Milanović je naglasio kako stoga svojim sugovornicima treba, što je njegova namjera, da skrene pozornost na ove stvari, koje kako se to čini njih kao da ne zanimaju.

“Trudit ću se da ih animiram, ne da se prave da ne vide, da im skrene pozornost”, naveo je Milanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar