Milo Đukanović: Vučićeve izjave samosažaljivo prenemaganje

Regija 21. apr. 202119:31
Podijeli:
Milo Đukanović i Aleksandar Vučić
Izvor: Milo Đukanović i Aleksandar Vučić (REUTERS/Florion Goga)

Milo Đukanović, crnogorski predsjednik nazvao je posljednje izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o Crnoj Gori "samosažaljivim prenemaganjem". Dodao je da se novo bujanje velikosprskog nacionalizma pokušava adresirati Crnoj Gori.

“Pokušajmo da se prisjetimo jedne štete i žrtve koju je crnogorski nacionalizam izazvao. Izgleda mi čudno i nerazumljivo to što predsjednik Srbije sebe poistovjećuje sa Srbijom. A Srbiju sa velikosrpskim nacionalizmom. Pod plaštom zaštite prava ugroženog srpskog naroda u regionu ugrožava se stabilnost regiona“. Rekao je ovo Đukanović novinarima u Podgorici.

Vučić optužio crnogorskog predsjednika

Vučić je za TV Face rekao da je Đukanovićev nacionalizam „pećinski i da su to su ljudi u Crnoj Gori prepoznali“.

„Ja razumijem da je on bezgriješan čovjek. I onda kad je podržavao napore Vojske Republike Srpske na teritoriji BiH. A i danas kad govori sve najgore o RS-u i srpskom narodu“, dodao je Vučić.

Đukanović je ocijenio da se slabost pozicije srpske politike ogleda u tome da se umjesto argumenata potežu kvaziargumenti iz prošlosti. Te da je cilj diskreditovati predsjednika Crne Gore makar lažima.

Milo Đukanović o non-paperu

Crnogorski predsednik izjavio je danas da predlagati Balkanu korekciju granica znači obavezan ulazak u rat. Nadam se da i u regionu i u međunarodnoj zajednici postoji dovoljno adresa koje neće dozvoliti zabasavanje u scenario koji smo već doživjeli. Kazao je Đukanović komentarišići “non-paper” o navodnom prekrajanju granica na Zapadnom Balkanu. Koji je proslijeđen Evropskom savjetu.

On je novinarima u Podgorici rekao da za njega sadržaj ovog dokumenta nije nikakvo iznenađenje.

“Sjetite se da te ideje žive sve ovo vrijeme. Ni to kroz historiju nije neobično. Ko god da mu je autor predstavlja opako štivo. To je mogao napisati neko ko priželjkuje rat”, naveo je Đukanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar