Mirela Čavajda i advokatica dobile nagradu za promicanje društvenih sloboda

Regija 29. jun 202207:26
Podijeli:
Izvor: N1 (Mirela Čavajda)

Fond za druge jučerje nagradu "Nada Dimić" za promicanje društvenih sloboda u Hrvatskoj dodijelio Mireli Čavajdi i njenoj odvjetnici Vanji Jurić.

“Mirela Čavajda osoba je godine u Hrvatskoj”

Ovogodišnja nagrada “Nada Dimić” dodijeljena je Mireli Čavajdi, čiji je prekid trudnoće zbog zloćudnog tumora bebe uzbunio hrvatsko društvo, i njezinoj odvjetnici Vanji Jurić, koja je dala izniman doprinos u borbi za ostvarivanje njezinih prava.

“Mirela Čavajda osoba je godine u Hrvatskoj. Njezin postupak, odluka da javno iznese svoj slučaj i javno zahtijeva provedbu zakona izniman je primjer građanske hrabrosti, u kojoj se izložila neprijateljskoj javnosti iako to nije morala učiniti, a u korist tisuća drugih žena u Hrvatskoj”, istaknula je u obrazloženju nagrade članica žirija novinarka Snježana Pavić.

“Nagrada se dodjeljuje osobama ili kolektivu koji su svojim djelom i angažmanom ostavili važan trag u javnom, kulturnom i društvenom životu, čije su originalne, inovativne i provokativne prakse bile motivirane kritikom vladajućih odnosa u društvu i doprinosom promjenama ekonomskih, socijalnih i političkih odnosa”, istaknuto je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar